10 minut
3

Zielone omlety, z samych jaj i warzyw. Smakują perfekcyjnie, są dobrym pomysłem na śniadanie, można też wrzucić do szkolnego lunch boxa.

Składniki:

  • 5 jaj;
  • 1 mała cebula;
  • garść szpinaku;
  • kawałek cukinii;
  • szczypta soli kamiennej;
  • pieprz świeżo zmielony;
  • szczypta kminku;
  • smalec, ja używam gęsiego;

Przygotowanie:

  1. Jajka wbij do misy blendera (kielichowego lub tm), dodaj cebulę, szpinak, przyprawy. Zblenduj.
  2. Cukinię zetrzyj na grubych okach tarki i dodaj do masy.
  3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu.
  4. Wylej na rozgrzaną patelnię, ale smaż na średnim ogniu (najlepiej sprawdza się ta, do naleśników).
  5. Omlet powinien powoli dochodzić, tak żeby się nie spalić, a usmażyć.

 

Z czym podać?

Z warzywami, pastą warzywną, zupą, można z nich zrobić tortillę, zawinąć jak naleśnika, dobrze smakują też same.

 

Smacznego!

Drukuj przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie

Facebook