O mnie

Od Brzuszkowa

Kim jestem?

Prywatnie żona i córka ale zdecydowanie najważniejsza rola mojego życia to bycie Mamą 🙂

Z wykształcenia jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, absolwentką studiów podyplomowych z dietetyki i poradnictwa żywieniowego. Od ponad 15 lat interesuję się naturalnymi metodami wspierania odporności, alternatywnymi terapiami. Ukończyłam półroczny kurs dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (A.Krzemińska), kurs ziołolecznictwa (A.Bober) i wiele innych szkoleń.

W kuchni na co dzień stosuję zasadę 80/20. To znaczy 80% niskoprzetworzonego, gęstego odżywczo pożywienia z 20% odstępstwem na grzeszki zaspokajające kubki smakowe.

Zachęcam do ograniczenia w codziennej diecie pszenicy (oraz glutenu), mleka krowiego, rafinowanego cukru i wysokoprzetworzonej żywności. W swoich przepisach promuję  spożywanie warzyw, owoców, orzechów, nasion i ekologicznych kasz.

Namawiam do przygotowywania dzieciom ciepłych śniadań. Uważam, że talerz zupy powinien gościć w jadłospisie każdego Dziecka codziennie.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi (wykorzystuję elementy dietetyki TCM), dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, suplementację.

Pokazuję sposoby na naturalne wspieranie odporności.

Na co dzień poświęcam swój czas Dzieciom, gotuję, zajmuję się warzywniakiem, nieustannie się uczę, wymyślam przepisy, piszę ebooki, stawiam bańki i kombinuję co dalej 😊

Z braku czasu nie udzielam konsultacji.

Dla zdrowia dzieci i Rodziny.

Joanna Masłowska

nie tylko OD BRZUSZKA

Styl życia, dobre składy, pożywne posiłki i naturalne metody wspierania odporności.

Dla zdrowia Dzieci oraz całej Rodziny.

JM.