O mnie

Pani od brzuszka

Kim jestem?

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem zachodu oraz specjalistką dietetyki TCM.
Jestem też w trakcie kursu na kierunku zielarz-fitoterapeuta.

Swoją wiedzę i doświadczenie wykorzystuję w pracy z dziećmi.

Zajmuję się świadomym odżywianiem, ziołolecznictwem, naturoterapiami, celowaną suplementacją, terapiami próżniowymi (stawianiem baniek) i szeroko pojętym zdrowym stylem życia.

Każdego dnia poszerzam swoją wiedzę i kwalifikacje o nowe szkolenia, kursy i doświadczenie.

W swojej pracy łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi (wykorzystuję elementy dietetyki TCM), dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, suplementację.

Ukończyłam wiele dodatkowych kursów i szkoleń nadających uprawnienia do wykorzystywania naturalnych metod manualnych wspierających zdrowie, na przykład terapię próżniową (stawiam bańki), masaż gua sha, świecowanie i konchowanie uszu, a także ogromną ilość webinarów dotyczących: mikrobiomu, żywienia, analizy badań, ziołolecznictwa, zielarstwa, aromaterapii, pasożytów, medycyny chińskiej itd.

Uważam, że żywienie ma kluczowe znaczenie w zachowaniu i powrocie do zdrowia. Dlatego staram się zachęcać i uświadamiać żywieniowo, dla zdrowia Dzieci, z korzyścią dla całej Rodziny.

Tworzę przepisy bez pszenicy, mleka krowiego, rafinowanego cukru i wysoko przetworzonej żywności. Promuję  spożywanie jaj, mięsa, naturalnych tłuszczów, kiszonek, sezonowych warzyw i owoców, masła, ziół, a także w niewielkich ilościach orzechów, nasion i ekologicznych bezglutenowych kasz (a właściwie jaglanej i gryczanej).

Zachęcam do przygotowywania dzieciom prostego jedzenia, ciepłych śniadań, zup, kompotów. Stworzyłam e-booka i jednocześnie promuję akcję talerz ciepłej zupy. Uważam, że ciepła zupa powinna być codziennością w diecie Dzieci.

Uczę jak zdrowo i prosto jeść.

Piszę e-booki.

Pokazuję sposoby na naturalne wspieranie odporności.

Bo odpowiednie żywienie ma ogromne znaczenie!😊


Dla zdrowia dzieci i Rodziny,

Joanna Masłowska

OD BRZUSZKA

Świadome odżywianie, naturalne metody wspierania odporności, przepisy bez mleka, cukru i pszenicy.

Dla zdrowia Dzieci oraz całej Rodziny,

JM.