O mnie

Pani od brzuszka
Kim jestem?
Prywatnie żona i córka ale zdecydowanie najważniejsza rola mojego życia to bycie Mamą
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem zachodu oraz specjalistką dietetyki TCM.
Za kilka miesięcy zostanę też zielarzem-fitoterapeutą.
Ukończyłam dodatkowo wiele kursów i szkoleń nadających uprawnienia do wykorzystywania naturalnych metod manualnych wspierających zdrowie, na przykład terapię próżniową (stawiam bańki), masaż gua sha, świecowanie i konchowanie uszu, a także ogromną ilość webinarów dotyczących: mikrobiomu, żywienia, analizy badań, ziołolecznictwa, zielrstwa, aromaterapii, pasożytów, medycyny chińskiej, itd.
Interesuję się świadomym odżywianiem, ziołolecznictwem, naturoterapiami, celowaną suplementacją, terapiami próżniowymi (czyli stawianiem baniek), homeopatią i zdrowym stylem życia. Każdego dnia poszerzam swoją wiedzę i kwalifikacje o nowe szkolenia, kursy i doświadczenie.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi (wykorzystuję elementy dietetyki TCM), dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, suplementację.
Uważam, że żywienie ma kluczowe znaczenie w zachowaniu i powrocie do zdrowia. Dlatego staram się zachęcać i uświadamiać żywieniowo, dla zdrowia Dzieci, z korzyścią dla całej Rodziny.
Tworzę przepisy bez pszenicy, mleka krowiego, rafinowanego cukru i wysoko przetworzonej żywności. Promuję spożywanie warzyw, owoców, jaj, masła, mięsa, orzechów, nasion i ekologicznych kasz.
Zachęcam do przygotowywania dzieciom prostego jedzenia, ciepłych śniadań, zup, kompotów. Stworzyłam e-booka i jednocześnie promuję akcję talerz ciepłej zupy. Uważam, że ciepła zupa powinna być codziennością w diecie Dzieci.
Pokazuję sposoby na naturalne wspieranie odporności.
Domowo? Daję swój czas moim Dzieciom i Rodzinie. Lubię gotować, pracować w ogrodzie, uczyć się i jazdę na rowerze.
Zawodowo? Dzielę się wiedzą, uczę się, tworzę przepisy, prowadzę warsztaty ucząc wykorzystywania naturalnych metod wspierających zdrowie Dzieci, a także piszę e-booki i konsultuję (szczególnie w stanach ostrych, dobierając żywienie i zioła w różnych stanach chorobowych). Bo odpowiednie żywienie ma ogromne znaczenie!
Dla zdrowia dzieci i Rodziny,
Joanna Masłowska
OD BRZUSZKA
Świadome odżywianie, naturalne metody wspierania odporności, przepisy bez mleka, cukru i pszenicy.
Dla zdrowia Dzieci oraz całej Rodziny,
JM.