Przepis na kruszon z owocami bez: pszenicy, cukru i mleka krowiego! Proste i szybkie w wykonaniu, przepyszne ciasto, z wykorzystaniem sezonowych owoców.
CIASTO:
OWOCE:
(Na widocznym zdjęciu użyłam jabłek z borówkami, ale tak na prawdę wszystkie owoce jagodowe, a także ich mix- świetnie się komponują)
Potrzebujesz także: blaszki i papieru do pieczenia
Z foremki najlepiej wyciągnąć po całkowitym ostygnięciu, bo najłatwiej się wtedy kroi i nie kruszy (upiecz dzień wcześniej, niż potrzebujesz).
Jeśli ciacho będzie mało słodkie (rzadko się zdarza)- skrop na talerzu odrobiną świeżego miodu!
Czekam na relacje i Wasze kuchenne rewolucje 🙂
Smacznego,
JM.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem, zielarzem – fitoterapeutą oraz specjalistką dietetyki TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia Dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.
Inne |
|
Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii. | |
Niezbędne |
Niezbędne |
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo. | |
Reklamowe |
|
Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam. | |
Analityczne |
|
Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp. | |
Funkcjonalne |
|
Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich. | |
Wydajnościowe |
|
Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników. |
Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookie, aby poprawić komfort korzystania z niej. Spośród nich pliki cookie, które są sklasyfikowane jako niezbędne, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji witryny. Używamy również plików cookie stron trzecich, które pomagają nam analizować i rozumieć sposób korzystania z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce użytkownika wyłącznie za jego zgodą. Użytkownik ma również możliwość rezygnacji z tych plików cookie.
6 odpowiedzi
Witam,czy masło ma być rozpuszczone czy tylko miękkie?
Miękkie.
Pani Asiu, czy można użyć mrożonych owoców czy jednak puszczą za dużo wody i ciasto nie wyjdzie?
Można, ale polecam wybrać drobniejsze owoce 🙂
Zrobiłam już dwa razy! Raz z dodatkiem mąki orkiszowej, bo akurat nie miałam owsianej, drugi raz już zgodnie z przepisem. Świetny przepis. Użyłam świeżych jabłek i dodalam mrożone truskawki. Wszystko idealnie się rozpuściło w garnku i stworzyło świetne wypełnienie dla kruszonki. Wierzch obsypalam mrożonymi borówkami. Dziękuję za przepis i za to, że dzięki Pani inspiracjom latwiej mi dbac o zdrowie rodziny <3
Bardzo się cieszę i dziękuję za podzielenie się swoimi doświadczeniami kulinarnymi! Pozdrawiam ciepło:)