Smarowidło: Zielony majonez dla dzieci

1 godzina
Słoik 100 ml

Składniki:

  • 1 jajo
  • 1 awokado
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól himalajska (dla dzieci 1rok+)
  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Jajo ugotować na twardo, zalać zimną wodą, obrać.
  2. Awokado obrać ze skórki lub po przepołowieniu miąższ wyciągnąć łyżeczką.
  3. Do misy blendera wrzucić jajo, awokado, natkę i jogurt naturalny.
  4. Skropić kilkoma kroplami soku z cytryny.
  5. Zblendować.
  6. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  7. Gotowe!

Pastę można podać jako smarowidło na pieczywo, dodatek do jajek gotowanych lub używać zamiast majonezu.

Smacznego! 🙂

pasta jajeczna, zielony majonez pasta jajeczna, zielony majonez pasta jajeczna, zielony majonez pasta jajeczna, zielony majonez pasta jajeczna, zielony majonez

 

Drukuj przepis

4 odpowiedzi

    1. 1 dzień, dłużej nie ryzykowałabym. Poza tym warto dodać trochę soku z cytryny aby awokado nie ściemniało.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie