Kruszon z rabarbarem i jabłkami.
Przepis nie zawiera pszenicy, cukru rafinowanego oraz mleka.
1. Do misy włóż mąkę, miękkie masło, żółtka jaj, 2 łyżki miodu, szczyptę soli i dokładnie ugnieć.
2. Z powstałej masy, odłóż kulkę wielkości jajka, zawiń w papier do pieczenia i włóż do zamrażarki.
3. Włącz piekarnik, termo obieg 180 stopni.
4. Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia, cienko posmaruj masłem.
5. Masę podziel na 2 równe części. Jedną część ciasta wyłóż na blaszce.
6.Do drugiej części dodaj kakao. Po ugnieceniu wyłóż na blaszkę i równomiernie ugnieć.
5. Na warstwie ciasta ułóż pokrojony na cienkie kawałki (i wcześniej obrany) rabarbar oraz pokrojone w plastry jabłka.
6. Ubij białka na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodaj łyżkę miodu. Wyłóż delikatnie na owoce.
7. Z zamrażarki wyciągnij kulkę ciasta, zetrzyj ją na tarce wprost na ubite białka.
8. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po 20 minutach, gdy białka się zarumienią, przykryj papierem do pieczenia.
.
.
Ciasto smakuje najlepiej po kilku godzinach, jak się „przegryzie”.
Jeśli jest dla Ciebie zbyt mało słodkie (choć nie powinno) to polej je łyżeczką syropu z kwiatów bzu
.
Smacznego!
.
Prosty przepis, lepsze składniki, wyższa jakość, bez zbędnych dodatków.
..
.
JM.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem, zielarzem – fitoterapeutą oraz specjalistką dietetyki TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia Dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.
Inne |
|
Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii. | |
Niezbędne |
Niezbędne |
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo. | |
Reklamowe |
|
Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam. | |
Analityczne |
|
Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp. | |
Funkcjonalne |
|
Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich. | |
Wydajnościowe |
|
Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników. |
Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookie, aby poprawić komfort korzystania z niej. Spośród nich pliki cookie, które są sklasyfikowane jako niezbędne, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji witryny. Używamy również plików cookie stron trzecich, które pomagają nam analizować i rozumieć sposób korzystania z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce użytkownika wyłącznie za jego zgodą. Użytkownik ma również możliwość rezygnacji z tych plików cookie.
2 odpowiedzi
Witam, w punkcie 6 ile tego masła? Było dodane w całości w punkcie 1
Wkradł się błąd, przepraszam 🙂