1 godzina
20 kulek

Składniki:

  • 80 gram kaszy jaglanej
  • 0,6 litra mleka kokosowego
  • 7 łyżek wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia
  • 22 daktyle
  • 30 sztuk blanszowanych migdałów

Przygotowanie:

  1. Kaszę podprażyć (na niewielkim ogniu) na suchej patelni. Przelać zimną wodą.
  2. Do garnka z grubym dnem wlać mleko kokosowe i wsypać kaszę jaglaną. Gotować na małym ogniu, ok. 25 minut pod przykryciem.
  3. Daktyle i migdały rozkruszyć na drobne części.
  4. Gdy kasza jaglana ugotuje się, odstawić do wystygnięcia.
  5. Do kaszy dodać daktyle, migdały, wiórki kokosowe, wymieszać.
  6. Formować kulki i obtoczyć wiórkami kokosowymi.
  7. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

Pamiętaj! Kupując wiórki kokosowe i daktyle wybieraj te, które nie zawierają żadnych dodatków (np. substancji konserwujących, cukru)

Smacznego! 🙂

 

Drukuj przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie