Dyniowy sezon rozpoczęty, wieczory coraz dłuższe. Od czasu do czasu trzeba sobie trochę dogodzić i wykorzystać jesienne dary ziemi… Dlatego polecam Wam przygotować te ciasteczka! Są bez cukru, są łatwe w wykonaniu i są pyszne!
2.5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej;
200g masła;
200g startej drobno dyni;
Nadzienie: użyłam domowych powideł bez cukru i maliny;
1. Do miski przesiać mąkę, pokrojone w kostkę, twarde masło;
2. Dynię bardzo drobno zetrzeć, dodać do miski i ugnieść z resztą składników;
3. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować (wcześniej podsypać stolnicę mąką) i pociąć na niewielkie kawałki;
4. Na pokrojone kawałki ciasta nałożyć powidła i malinę, a następnie lekko zwinąć;
5. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach z termoobiegiem;
Smacznego!
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem, zielarzem – fitoterapeutą oraz specjalistką dietetyki TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia Dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.