Zupowa organizacja, czyli gotuj więcej i wekuj!

Zupy mają bardzo korzystny wpływ na zdrowie całej Rodziny (dlaczego? – przeczytaj tutaj), jednak często słyszę „Ja nie mam czasu gotować codziennie zupy!„. Udowodnię Ci, że zupowa organizacja ułatwi Ci życie, a także poprawi zdrowie! Ten prosty kulinarny trik zaoszczędzi Twój czas i zadba o brzuszki Domowników!

.


Na czym polega zupowa organizacja?

Raz lub dwa razy w tygodniu nastawiam duży gar z zupą mocy (lub rosołem), a następnie w zależności od tego, jak długo będzie przechowywany: wekuję (poprzez pasteryzację lub tyndalizację) lub mrożę.

Następnie, w kolejnych dniach tygodnia, w 5-10-15 minut pracy (w zależności od wyboru zupy) przygotowuję różne zupy. Raz jemy rosół, kolejnego dnia pomidorową, ogórkową, kapuśniak, krupnik, i tak dalej…

 

Jeśli chcesz poznać przepis ma rosół, zupę mocy, a także na różne zupy na rosole – znajdziesz je w moim kompendium zupowym, czyli e-booku TALERZ CIEPŁEJ ZUPY!

 

Zdrowie zaczyna się od brzuszka!

 

JM.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie