Sezon cukiniowy w pełni! Dlatego przychodzę dziś z przepisem na… warzywne słoiki, w których zamknięta jest pyszna CUKINIA W POMIDORACH – idealna baza do na leczo.
Wystarczy, że zimą podsmażysz na maśle klarowanym cebulę i dodasz zawartość warzywnego słoika. Masz pyszny i ciepły dodatek do jaj 😊
1. Umytą cukinię pokrój na małe kawałki.
2. Dodaj sól.
3. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, pokrój na mniejsze części i dodaj do cukinii.
4. Dodaj cząber/bazylię i podlej wodą.
5. Gotuj pod przykryciem około 20 minut, do czasu aż warzywa zmiękną.
6. Następnie przełóż do czystych słoiczków, wytrzyj dokładnie wieczka i zapasteryzuj w kąpieli wodnej lub w piekarniku.
I gotowe!
Smacznego 🥰
Daj znać czy lubisz takie przepisy!
Pamiętaj, że zdrowie zaczyna się… OD BRZUSZKA!
JM.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem, zielarzem – fitoterapeutą oraz specjalistką dietetyki TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia Dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.