Przepis na: pyszną i chrupiącą bezglutenową panierkę

5 minut
dowolna

Przepis na prostą panierkę: bez buły, bez pszenicy, bez gluuutenu!

Pamiętaj, by do smażenia nie używać prozapalnego oleju rzepakowego – wbrew powszechnej opinii oleje roślinne, szczególnie te rafinowane nie są zdrowym wyborem – ulegają procesom utleniania, pod wpływem wysokich temperatur stają się toksyczne, a ich produkcja jest baaaaardzo uchemizowana ❌️

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Do głębokiego talerza wbij jajko i dokładnie je rozbij widelcem, następnie dodaj do niego przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i cząber.
  2. Na drugim, płaskim talerzu wsyp mąkę jaglaną.
  3. Przygotowane i doprawione mięsko zamocz obustronnie w jajku, a następnie w mące.
  4. Smaż na patelni.

.

Jeśli szukasz przepisu na pyszne nugetsy – jest na blogu – kliknij tutaj!

Smacznego!

JM.

Drukuj przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie