1. Owoce obrać, pokroić, wrzucić do garnka i gotować na niewielkim ogniu.
2. Gdy zmiękną zblendować.
3. Do otrzymanego musu (gdy jest bardzo gęsty) można dodać trochę wody.
4. Dodać łyżkę żelatyny/agaru.
5. Gotować na małym ogniu do rozpuszczenia żelatyny/agaru.
6. Wylać do silikonowych foremek (np. do lodu) i włożyć do lodówki.
7. Po około 2 godzinach powinny być gotowe.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.
4 odpowiedzi
Witam, od którego mca można podać dziecku te żelki w Pani wykonaniu ?
Nie ma w składzie nic, co mogłoby zaszkodzić. Choć takie przekąski najbezpieczniej podawać po ukończeniu roku, a najlepiej jak najdłużej podawać świeże musy, świeże owoce i warzywa jako przekąski ?
Czy zamiast zelatyny mozna użyć pektyny jabĺkowej?
Nie próbowałam ale z agarem będzie okej.