15 minut
15 żelków

Składniki:

  • 3 morele;
  • 1 jabłko;
  • 1 łyżka żelatyny lub agaru;
  • woda (w razie potrzeby).

Przygotowanie:

1. Owoce obrać, pokroić, wrzucić do garnka i gotować na niewielkim ogniu.

2. Gdy zmiękną zblendować.

3. Do otrzymanego musu (gdy jest bardzo gęsty) można dodać trochę wody.

4. Dodać łyżkę żelatyny/agaru.

5. Gotować na małym ogniu do rozpuszczenia żelatyny/agaru.

6. Wylać do silikonowych foremek (np. do lodu) i włożyć do lodówki.

7. Po około 2 godzinach powinny być gotowe.

Share on print
Drukuj przepis

4 odpowiedzi

    1. Nie ma w składzie nic, co mogłoby zaszkodzić. Choć takie przekąski najbezpieczniej podawać po ukończeniu roku, a najlepiej jak najdłużej podawać świeże musy, świeże owoce i warzywa jako przekąski ?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, apiterapię, suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie

Facebook