30 minut
Zależy ile jecie, u Nas wystarcza na 2 dorosłych i 2 Dzieci

Prosty i szybki przepis na spaghetti, w którym możesz ukryć warzywne co nieco 😉

Składniki:

  • 500g mielonego mięsa (ja używam wołowiny, ligawy)
  • 2x marchew
  • 1x pietruszka
  • Kawałek selera
  • 1 czerwona cebula (może być biała)
  • 500ml przecieru pomidorowego

Przygotowanie:

  1. W garnku, na niewielkim ogniu podsmaż mięso na smalcu, do czasu aż nie będzie surowe.
  2. Warzywa obierz, pokrój na mniejsze części, włóż do drugiego garnka i zalej 3/4 szklanki gorącej wody.
  3. Gotuj pod przykryciem około 15 minut. Gdy zmiękną, dodaj przyprawy (oprócz świeżego koperku) i przecier pomidorowy. Zblenduj.
  4. Otrzymamy sos połącz z mięsem, zagotuj razem i spróbuj. Ewentualnie dopraw. Na koniec dodaj poszatkowany koperek, wymieszaj i… gotowe.

 

 

Z czym podać?

Sos można jeść sam.

Albo z kaszą.

Albo z makaronem (Tu na zdjęciu widzicie makaron z kaszy jaglanej).

 

Polecam szukać czegoś, zamiast pszennego.

Smacznego!

JM.

Drukuj przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie

Facebook