Przepis na pyszny omlet z resztek lodówkowych

15 minut
4 omlety

Co zrobić z niewielkiej ilości warzyw i kawałka mięsa, które zostaną w lodówce? Najprościej: warzywa podsmażyć, dodać jaja i przyrządzić śniadaniowy omlet!

Składniki:

  • łyżkę smalcu;
  • opcjonalnie: kawałek kiełbaski lub domowej wędliny (z dobrym składem, bez azotanów);
  • mała cebula;
  • 1 marchew;
  • połowa cukinii;
  • kawałek papryki;
  • 4 jaja;
  • szczypta kminku;
  • sól kamienna;
  • pieprz świeżo zmielony;

Przygotowanie:

  1. Warzywa i mięso pokrój w drobną kostkę, podsmaż kilka minut na rozgrzanej patelni ze smalcem.
  2. Przełóż na chwilę do szklanego naczynia, by przestygły.
  3. W osobnym naczyniu rozbij jajka i utrzep trzepaczką.
  4. Dodaj sól kamienną, pieprz i kminek.
  5. Masę z jajek przelej do warzyw i dokładnie wymieszaj.
  6. Smaż na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu.
  7. Po kilku minutach przełóż na drugą stronę.
  8. Gotowe!
Drukuj przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie