Przepis na pyszną surówkę z kapusty kiszonej

10 minut
2+2

Łatwy, szybki, zdrowy i mega smaczny pomysł na… kapustę kiszoną 🙂

Składniki:

  • 3 garście kapusty kiszonej (polecam z dodatkiem marchewki, na przykład );
  • 1 jabłko;
  • 1 łyżkę natki pietruszki;
  • szczyptę świeżo zmielonego pieprzu;
  • 4 łyżki oleju lnianego (zimno tłoczonego, nierafinowanego);

,

Pamiętaj:
Kupując kapustę kiszoną zwracaj uwagę, by nie była kwaszona (czyli z dodatkiem octu), a kiszona – dzięki procesowi naturalnej fermentacji.

Przygotowanie:

1. Do miski (szklanej lub emaliowanej, nie metalowej) włóż kapustę – możesz ją pokroić na mniejsze części.

2. Dodaj starte na grubych oczkach tarki obrane jabłko.

3. Natkę pietruszki drobno posiekaj i dodaj do surówki.

4. Dodaj pieprz, olej lniany i dokładnie wymieszaj.

2.2

Polecam serdecznie, smacznego! 😊.

.
Zdrowie zaczyna się od brzuszka.
Dla zdrowia Dzieci i Rodziny,
JM.

 

Drukuj przepis

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie