Taaak, czasami robimy domową, lepszą wersję frytek!
Czyli… pieczone warzywa.
Bo te frytki gotowe to bardzo czesto nie tylko ziemniaki. Czytałaś kiedyś skład? 😉
Moja wersja jest prosta w wykonaniu oraz składa się z naturalnych składników.
1. Ziemniaki i inne warzywa jeśli jest potrzeba: obierz, a następnie umyj i pokrój na mniejsze części.
2. Ułóż w płaskim naczyniu do pieczenia. Posyp cząbrem.
3. Nałóż smalec. Nie musisz rozpuszczać. Po chwili spędzonej w piekarniku rozpuści się.
4. Włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz około 30-40 minut w termoobiegu.
5. Po wyciągnięciu posyp solą kamienną i…
Chrup ze smakiem 😉
Cząber oraz sól są super przyprawami do ziemniaków! Sól dokwasza żołądek, wspierając procesy trawienne. Cząber… również wspiera trawienie, a dodatkowo zapobiega powstawaniu w organizmie wilgoci! Do ziemniaczków perfekcyjnie 👌
JM.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem, zielarzem – fitoterapeutą oraz specjalistką dietetyki TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia Dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.