Przepis na proste, pyszne, domowe, delikatne buraczki – dla Dzieci oraz dla całej Rodziny! Tylko naturalne składniki!
W zimie możesz wyłożyć je do garnuszka lub na patelnię i podgrzać na łyżce masła klarowanego lub na smalcu gęsim. Ciepły, pyszny i gotowany dodatek do obiadu gotowy!
Przepis: 3xbez!
I dodatkowo, na 1kg buraków 👇
1. Buraki umyj i odetnij dupki z obu stron.
2. Przełóż do gara i zalej gorącą wodą.
3. Gotuj pod przykryciem około 30-45 minut (to zależy od wielkości buraków), do czasu aż zmiękną.
4. Gdy Buraki ostygną to obierz je ze skóry (gdy będą dobrze ugotowane, to wystarczy, że użyjesz do tego rąk.
Skóra powinna pięknie odchodzić).
5. Zetrzyj je: na bardzo drobnej tarce lub wykorzystaj blender (ja partiami wkładam do TM i blenduję na bardzo drobne części) lub jeśli lubicie to zetrzyj na wiórki – to od Ciebie zależy.
6. Do gara ze startymi buraczkami dodaj sól, miód i ocet. Zagotuj.
7. Przełóż do czystych słoiczków, wytrzyj dokładnie szyjkę słoika i zakręć suchą nakrętką.
8. Pasteryzuj: w garnku, w kąpieli wodnej (przez około 30 minut) lub w piekarniku (przez godzinę).
I… gotowe!
Pamiętaj, że zdrowie zaczyna się… OD BRZUSZKA!
Po więcej przepisów zostań ze mną!
JM.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem, zielarzem – fitoterapeutą oraz specjalistką dietetyki TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia Dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.