Jabłka na ciepło: idealne „coś słodkiego” w okresie jesienno-zimowym. Pyszna, rozgrzewająca, sezonowa potrawa w okresie jesienno-zimowym.
Dodatek masła klarowanego lub oleju kokosowego: obniża indeks glikemiczny jabłek, a dodatkowo dzięki zawartości średnio-łańcuchowych kwasów tłuszczowych m.in. bardzo dobrze wspiera układ pokarmowy i… układ nerwowy! (Jak wiemy u rozwijającego się organizmu – to szalenie ważne właściwości)
1. Jabłka umyj, obierz, raz jeszcze umyj.
2. Na patelnię wyłóż tłuszcz, a gdy się roztopi: dodaj pokrojone na mniejsze części jabłka, krótko podsmaż.
3. Następnie podlej wodą jabłka, dodaj kardamon oraz sól i duś na małym ogniu, pod przykryciem przez około 5 minut.
4. Po tym czasie dokładnie wymieszaj i… gotowe!
___________
Dbajmy o to, by jedzenie naszych Dzieci było poŻYWIENIEM, nie sztucznym żarciem.
Świadomość wartości i właściwości poszczególnych pokarmów pozwala dokonywać lepszych wyborów 🙏
Główna zasada? Wybieraj naturalne produkty, BEZ sztucznych dodatków i przygotowuj z nich potrawy.
Od Brzuszka – to tutaj zaczyna się zdrowie!
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.