Przepis na domowe i chrupiące paluszki rybne.
Przepis nie zawiera: mąki, glutenu, glutaminianu, olejów, aromatów, mleka w proszku – czyli popularnych dodatków, które są w gotowych paluszkach rybnych.
Z uwagi na duże zanieczyszczenie mórz i oceanów- ryby nie traktuję jako podstawy diety, a raczej jako urozmaicenie jadłospisu. Staram się wybierać ryby dziko żyjące, z dużych zbiorników wodnych, nie hodowlane.
Na 250g ryby potrzebujesz też:
1. Rybę pokrój na mniejsze i płaskie kawałki.
2. Posyp solą.
3. Na głęboki talerz wybij jajko i dokładnie roztrzep.
4. Na płaski talerz wsyp płatki jaglane.
5. Kawałki ryby otocz w jajku, a następnie w płatkach jaglanych.
6. Na patelnię wyłóż masło i włącz kuchnię.
7. Smaż rybę z obu stron, na nagrzanej patelni.
Po usmażeniu skropl sokiem z cytryny i… gotowe!
👉Więcej przepisów na obiady 3xbez – znajdziesz w moim e-booku DRUGIE DANIA.
Smacznego 😊
JM.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem, zielarzem – fitoterapeutą oraz specjalistką dietetyki TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia Dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.