Łatwy przepis na domowy przecier pomidorowy, bardzo szybki w wykonaniu, bez zbędnych dodatków. Idealny jako baza zupy pomidorowej, sos do spagetti, dodatek do leczo.
Możesz przecier przecedzić przez sito żeby uniknąć drobrych skórek, jednak dobry blender daje radę i nigdy tego nie robię.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.
3 odpowiedzi
Asiu, jak zwykle ratujesz! 💪🏻
Czy można wlać górkach przecier do słoika i odwrócić do góry dnem? Czy pasteryzacja jest konieczna? Nigdy mi nie wychodzi pasteryzacja w piekarniku a w garnku to sporo roboty jak się robi wiele słoików.
Nie wiem czy to będzie wystarczające, ja zawsze zalewam wrzącym przecierem, a później wybieram kolejną opcję – garnek lub piekarnik, dla zabezpieczenia.