Placki ze szpinakiem (przepis z e-booka)

15 minut
12 placuszków

Placki ze szpinakiem to pomysł na szybkie, smaczne i pożywne śniadanie. Powinny przypaść do gustu najbardziej wybrednym Dzieciaczkom (dorośli też je uwielbiają).

Składniki:

  • 1 jajo
  • 1 banan
  • duża garść szpiaku
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżki chia (namoczonych przez noc w 1/2 szklanki wody, pozostawionej w lodówce)
  • olej kokosowy do smażenia

 

Opcjonalnie: dodatki, np. Świeże owoce, mus owocowy, jabłka na ciepło, krem migdałowy, masło kokosowe…

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki umieść w misie i zblenduj na gładką masę.
  2. Smaż na rozgrzanej patelni, w niewielkiej ilości oleju.

 

Ciasto na placki możesz przygotować wieczorem i włożyć do lodówki, a rano usmażyć. Podawaj ze świeżymi owocami, owocami na ciepło.

Starszym Dzieciom możesz wrzucić do szkolnej śniadaniówki.

Drukuj przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie