20 minut
4 kotlety

Składniki:

4 jajka;

1 łyżka siemienia lnianego;

2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych;

1 łyżka posiekanej natki pietruszki;

1 łyżka pokruszonych orzechów włoskich;

1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę;

tłuszcz do smażenia (smalec, masło klarowane);

sól himalajska (do smaku).

Przygotowanie:

1.Trzy jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę.

2. Dodać siemię lniane, płatki owsiane, posiekaną natkę pietruszki, pokrojone orzechy, czosnek i wbić jajko.

3. Posolić i wymieszać wszystkie składniki.

4. Smażyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem.

Drukuj przepis

2 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem, zielarzem – fitoterapeutą oraz specjalistką dietetyki TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia Dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie