Kapusta kiszona – nasza ulubiona wersja

5 minut
2 +2

Kapusta kiszona – powinna gościć na stołach minimum raz w tygodniu. Jest bogata w minerały, witaminy i błonnik, działa antyoksydacyjnie, wspiera wchłanianie witaminy C, zakwasza żołądek, jest bogactwem kwasu mlekowego i sprzyja dobrym bakteriom w jelitach.

Ten przepis jest zdecydowanie Naszym ulubionym.

Składniki:

  • 300 gramów kapusty kiszonej;
  • 1 marchew;
  • 1 gruszka;
  • 2 łyżki oleju lnianego;
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu;
  • szczypta kminku;
  • 1 łyżka naci pietruszki (opcjonalnie);

Przygotowanie:

  1. Do szklanego naczynia włóż kapustę kiszoną (możesz ją wcześniej pokroić na mniejsze części), a następnie dodaj obrane: startą na drobnych oczkach marchew oraz gruszkę.
  2. Dodaj pieprz, kminek, olej lniany i nać pietruszki.
  3. Wymieszaj (najlepiej rękoma, tak najłatwiej jest połączyć wszystkie składniki).

 

Gotowe, na zdrowie, smacznego!

JM.

Drukuj przepis

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem, zielarzem – fitoterapeutą oraz specjalistką dietetyki TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia Dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie