Suszone owoce są świetną alternatywą dla słodyczy, dobrym pomysłem na zaspokojenie ochoty na „coś słodkiego” i na dodatek mają korzystny wpływ na zdrowie, nie tylko najmłodszych.
Suszona żurawina, suszone śliwki czy rodzynki są doskonałym źródłem błonnika, wielu witamin i minerałów.
Dla dzieci wybieraj suszone owoce, do których utrwalenia nie użyto substancji konserwujących, np. dwutlenku siarki (tlenek siarki, siarczany, siarczyny, E220) i innych, np. kwasu sorbowego (E200) które mogą mieć niekorzystny wpływ na zdrowie, szczególnie najmłodszych.
Pamiętaj, że w procesie suszenia (odparowania wody) zwiększa się zawartość suchej masy, w tym naturalnie występujących cukrów, dlatego wybieraj produkty, do których nie dodano dodatkowych ilości cukru rafinowanego lub syropu glukozowo-fruktozowego.
BIO PLANET Śliwki bez pestek suszone niesiarkowane
BAKALLAND Śliwki suszone bez pestek
PIĘĆ PRZEMIAN Śliwki suszone bez dodatku cukru
Skład poszczególnych produktów może ulec zmianie.
Post ma charakter informacyjny. Porównanie składów ww. produktów i komentarz mają za zadanie zachęcić czytelnika do każdorazowego czytania etykiety produktu.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.