Ciasteczka maślane z czekoladą

15 minut
10 ciasteczek

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych;

3/4 szklanki rodzynek;

3/4 szklanki orzechów włoskich;

1/2 szklanki ziaren słonecznika;

1/2 kostki miękkiego masła;

2 jajka;

1 łyżka miodu;

3 kostki gorzkiej czekolady;

Przygotowanie:

1.Rodzynki zamoczyć na kilka minut w gorącej wodzie, odcedzić.

2. Do kruszarki wrzucić: połowę rodzynek, płatki owsiane, orzechy włoskie i ziarna słonecznika (można na raty, w zależności od wielkości kruszarki);

3.Rozdrobnioną masę wrzucić do misy, dodać resztę składników i zmiksować;

4. Z otrzymanej masy ulepić okrągłe ciasteczka i wyłożyć na blaszce wysmarowanej masłem lub na papierze do pieczenia;

5. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza (ja używam termoobiegu);

Drukuj przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie