Na czarną godzinę 2 słoiki w domu lub 2 mrożone pudełka- absolutna podstawa.
Świetnie sprawdzają się przy biegunce ale i zaparciach, a także podczas każdej infekcji. Są odżywczą bombą dla organizmu, działają ściągająco, antybakteryjnie i mają zdolność detoksykacji układu pokarmowego.
Poniżej przepis na jagody leśne w słoiku: bez cukru (są pyszne). Pamiętaj, że możesz też je zamrozić.
Smacznego!🍓🍓🍓
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem, zielarzem – fitoterapeutą oraz specjalistką dietetyki TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia Dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.
Inne |
|
Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii. | |
Niezbędne |
Niezbędne |
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo. | |
Reklamowe |
|
Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam. | |
Analityczne |
|
Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp. | |
Funkcjonalne |
|
Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich. | |
Wydajnościowe |
|
Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników. |
Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookie, aby poprawić komfort korzystania z niej. Spośród nich pliki cookie, które są sklasyfikowane jako niezbędne, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji witryny. Używamy również plików cookie stron trzecich, które pomagają nam analizować i rozumieć sposób korzystania z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce użytkownika wyłącznie za jego zgodą. Użytkownik ma również możliwość rezygnacji z tych plików cookie.
19 odpowiedzi
Pani Asiu, czy tak samo można robić w słoikach borówkę amerykańską?
Tak 🙂
Czyli można tak robić z wszystkimi owocami jagodowymi (maliny, porzeczki, truskawki)? Bo to byłoby idealne jako dodatek do owsianki czy jaglanki 🙂
Oczywiście, że tak! 🙂
Bez cukru się nie popsuje? A co z dżemami z owoców z ogrodu bez cukru? Czu będą się trzymały? Czy może dodać miodu?
😉
Ja nie dodaję i się trzymają.
Czy maliny tez trzeba miczyc w wodzie z octem?
Jeśli są kupne, nie znamy pochodzenia, przed przetworzeniem warto na chwilkę je wymoczyć i opłukać.
Czy można zrobić pasteryzacje tylko w piekarniku?
Tak, można. Robię wtedy podwójną, przez kolejne 2 dni. 35 minut 130 stopni.
Na jak duży słoik dwa ziarenka soli kłodawskiej?
Tak na oko, 300-500 ml 🙂
Dzień dobry czy ocet jabłkowy czy spirytusowy do płukania ?
Mi do mycia jabłkowego szkoda, używam spitytusowego.
Czy sol himalajska tez da rade ?
Tak, da radę! 🙂
Czy zalewamy przegotowana wrzącą czy w temperaturze pokojowej?
A czy jak się z cukrem robi i pasteryzuje to też takie jagody zdrowe
Zachęcam do ograniczania cukru. Jeśli musisz słodzić, to wykorzystaj miód – moim zdaniem to dużo lepsze dla zdrowia rozwiązanie 🙂