15 minut + pieczenie
3 małe babeczki

Przepis na babeczki do Wielkanocnej Święconki bez mleka, bez glutenu i bez cukru.

Babeczki są szybkie w wykonaniu i smakują wyśmienicie!

Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 płaskie łyżki mąki kokosowej
  • 6 suszonych daktyli
  • 1 łyżka migdałów
  • szczypta sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • Olej kokosowy do posmarowania foremek
  • Opcjonalnie: 10 malin

Przygotowanie:

  1. Daktyle zalej wrzątkiem na kilka minut.
  2. Jajka wbij do miski i ubij na największych obrotach, dodaj sodę i mąkę kokosową i roztopiony olej kokosowy. Ubij na najmniejszych obrotach.
  3. Daktyle rozdrobnij w kruszarce razem z migdałami i dodaj do masy.
  4. Opcjonalnie możesz dodać maliny (pozostaw 3 sztuki do dekoracji).
  5. Ubij mikserem na niskich obrotach lub wymieszaj.
  6. Przełóż w nasmarowane olejem kokosowym foremki i udekoruj maliną.
  7. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut.
  8. Po ostygnięciu wyciągnij z foremki.
Share on print
Drukuj przepis

2 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, apiterapię, suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie

Facebook