Przepis na babeczki do Wielkanocnej Święconki bez mleka, bez glutenu i bez cukru.
Babeczki są szybkie w wykonaniu i smakują wyśmienicie!
I smacznego!
PS. Te babeczki nie są turbo słodkie. Ja wiem, że niektórzy potrzebują intensywnych doznań smakowych, wtedy po upieczeniu i ostygnięciu możesz je skropić odrobiną syropu klonowego lub płynnego miodu.
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.
5 odpowiedzi
Czy można czymś zastąpić jaja w tym przepisie (alergia na jajka) ? 🙂
Będzie ciężko ale pomyślę!
A może pomógłby „kisiel” z siemienia lnianego 😉
Czy można czymś zastąpić daktyle? Jestem na diecie low foodmap i niestety nie mogę daktyli. Ze słodzideł jedynie syrop klonowy, stewia, cukier
Myślę, że każdym z wymienionych przez Ciebie słodziw. 1-1.5 łyżki syropu klonowego powinno wystarczyć.