1 szklanka płatków owsianych;
3/4 szklanki rodzynek;
3/4 szklanki orzechów włoskich;
1/2 szklanki ziaren słonecznika;
1/2 kostki miękkiego masła;
2 jajka;
1 łyżka miodu;
3 kostki gorzkiej czekolady;
1.Rodzynki zamoczyć na kilka minut w gorącej wodzie, odcedzić.
2. Do kruszarki wrzucić: połowę rodzynek, płatki owsiane, orzechy włoskie i ziarna słonecznika (można na raty, w zależności od wielkości kruszarki);
3.Rozdrobnioną masę wrzucić do misy, dodać resztę składników i zmiksować;
4. Z otrzymanej masy ulepić okrągłe ciasteczka i wyłożyć na blaszce wysmarowanej masłem lub na papierze do pieczenia;
5. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza (ja używam termoobiegu);
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.