CIASTO:
POLEWA:
Smacznego! 🙂
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.
14 odpowiedzi
Czy takie brownie można zrobić takze z kakao w takich proporcjach jak karob?
Można spróbować z taką samą ilością. Jednak kakao może dawać gorzki posmak, karob jest delikatniejszy. Ale powiem szczerze, że nie robiłam z kakao 😉
Tylko od czasu do czasu? Przecież to samo zdrowie.
Mój błąd, miałam co innego na myśli. Napisałam od czasu do czasu, bo nikt codziennie brownie nie je ?
A co zamiast maki migdałowej???;)
Kokosowa? ?
A co zamiast oleju kokosowego? 🙂
Masło klarowane? Choć nigdy nie robiłam takiej wersji 🙂
Jej. Dla mnie jednak to brownie było troszkę bez smaku?
Tzn może miałam za mało dojrzałe banany. Też unikamy słodkiego ale jednak następnym razem troszke zmodyfikuje i dodam miodu albo odrobinę ksylitolu bo tak to super 🙂
Warunkiem jest dodatek bardzo dojrzałych bananów. Następnym razem można dodać jednego więcej 😉
Czy z tego przepisu udadzą się babeczki ? ? Chciałabym zrobić jakieś „czekoladowe”, na które miłośnicy słodkości się skuszą, a ja nie będę się obawiała, że mój mały dorwał jedną 🙂
Powinny się udać! 🙂
Mam pytanie, czym zastąpić banany?? Córka nie może jeść. Czy mogą być np gruszki?? Jaka funkcje spełniają banany w tym ptzepisie
Banany pełnią funkcję słodziwa, spróbuj z gruszkami! 🙂