30 minut
2 + 2

Warzywa i parówa. Niezbyt wyrafinowane danie. Ale jak masz wrzucić na talerz parówę i keczup to przestaje wyglądać blado. Dużo warzyw na czele z wysokoprzetworzonym dodatkiem. Takie „danie” to bardzo dobry początek wchodzenia z dietą na lepsze tory. A jak ktoś już na nich jest, urozmaicenie diety o… smak parówki.

Można przerobić, bez parówki i podać z ugotowaną kaszą jaglaną.

Składniki:

  • 4 cebule,
  • 1 papryka,
  • 1 cukinia,
  • 1 łyżka oleju kokosowego lub smalcu (jak kto woli),
  • 3 parówki z DOBRYM SKŁADEM (coś w stylu mięso, sól, przyprawy),
  • Sól kłodawska,
  • Pieprz ziołowy do smaku,
  • Garść natki pietruszki.

Przygotowanie:

  1. Na patelni podgrzej tłuszcz i zeszklij poszatkowaną cebulę. Nie spal jej, ta cebulka robi robotę tego dania.
  2. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę, cukinię (jeśli jest kupna to obierz). Podlej połową szklanki wody i duś około 15 minut pod przykryciem.
  3. Jak warzywa zmiękną spróbuj, dopraw do smaku i dodaj pokrojoną w kostkę parówkę.
  4. Po 3 minutach dorzuć poszatkowaną nać pietruszki i… gotowe!
Drukuj przepis

2 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie

Facebook