Może trudno uwierzyć, ale to na prawdę pyszne ciasto! Uwierzycie, jak zrobicie. Zdjęcia nie oddają smaku. Smakuje Wszystkim Domownikom. 3xbez to znaczy: Bez cukru, bez mleka i bez glutenu. Zagościło na stałe w mojej domowej książce kucharskiej.
Łatwe w przygotowaniu, zdrowe, smaczne, wilgotne, słodkie, tanie i tylko 4-ro składnikowe.
Po wyciągnięciu z piekarnika może się kruszyć. Jeśli chcemy je pięknie pokroić, warto chwilę odczekać, aż ostygnie.
Świetnie smakuje sam, z masłem, kremem migdałowym. Z takimi dodatkami nadaje się na śniadanie, na deser i na kolację.
Smacznego! 🙂
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.
11 odpowiedzi
Czy 200 gram to ok. 1 szklanki?
Szklanka kaszy jaglanej to ok 180g, więc proszę dodać troszkę więcej:)
dajesz normalnie suchą kaszę?
Tak, suchą, nieugotowaną 🙂 tylko ją wcześniej płuczę w zimnej wodzie ale nie jest to konieczne.
Czy po starciu jabłek należy odcinać z soku?
Nie usuwamy soku 🙂
Witam, wyjelam szarlotke po 95minutach (z czego 30minut byla bez przykrycia). Mimo to jest bardzo mokra i kleista – tylko na wierzchu sie podpiekla.
Piekarnik nastawilam na 180 stopni, funkcja gora-dol.
Czy powinnam piec jeszcze dluzej?
Można jeszcze włożyć na 10-15 min Ale spróbować z termoobiegiem 🙂
Powiem szczerze, że moja zawsze z wierzchu sprawia wrażenie surowej (upieczona kasza, która wygląda na surową) Ale wewnątrz kasza jest napęczniała. Można ukroić kawałek i sprawdzić. I zdecydować. Proszę dac znać jak już ostygnie, czy się udało.
Na wierzchu ladnie sie podpiekla, ale spod i srodek jest mokry. Kasza jest miekka – tak czy siak w smaku przepyszna- przypomina troche ryz z jablkami i cynamonem 🙂 Czy Pani piecze ją przez caly czas z termoobiegiem? Moze tu byl moj błąd?
U Nas też jest dosyć mokre, choć się ładnie kroi i się nie kruszy.
Ja wszystko piekę z termoobiegiem, być może dlatego. Choć piekarnik też ma znaczenie, bo każdy inaczej piecze (tak mówi moja Ciocia cukiernik) 🙂
W takim razie nastepnym razem wypróbuję z termoobiegiem 😉
Maluch zajada, mąż tez, a ten drugi nie je kasz pod żadną postacią 😀