Placki twarogowe z bananem

Placki z twarogiem i bananem są dobrym pomysłem śniadaniowym. Jak w domu skończą się płatki owsiane i mrożone owoce to sięgam po ten przepis. Smaczne, trochę słodkie, powinny przypaść do gustu Waszym Maluszkom. Staram się wymieniać składniki z bardziej przetworzonych na te mniej. W tym przypadku:
Serek homogenizowany na twaróg, a białą, oczyszczoną mąkę pszenną na orkiszową pełnoziarnistą.


Ilość porcji: ok. 12 placków
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:

  • 2 banany
  • 2 łyżki twarogu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • garść rodzynek

Przygotowanie:

  1. Banany obrać, podzielić na części, wrzucić do misy blendera.
  2. Dodać twaróg, mąkę, wbić jaja, zblendować.
  3. Dodać rodzynki, wymieszać.
  4. Smażyć w niewielkiej ilości oleju np. rzepakowym, kokosowym lub na suchej patelni.

Smacznego! 🙂

JM.

Zostaw komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.