Prosty przepis (jednoskładnikowy) na mus jabłkowy, bez cukru, kwasku cytrynowego i innych dodatków znajdziesz tutaj.
A dzisiaj, taki sam przepis tylko na mus gruszkowy 🙂
Gruszki zawierają naturalne cukry i kwasy organiczne, które razem z pasteryzacją sprawią, że Nasz domowy wyrób będzie trwały… i wystarczająco słodki 🙂
Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.
Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.
Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.
Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.
4 odpowiedzi
Witam. Mus jabłkowy zrobiony, jeśli będę miała dojrzałe gruszki , również zrobię dla córeczki 🙂 tylko mam pytanie czy mus ma być nalany przed szyjkę słoiczka ? Czy może być z górą ? Pozdrawiam
Ja zawsze wylewam pod szyjkę, pozdrawiam 🙂
Dzień dobry czy z brzoskwiń można robić podobnie? Bardzo zależy mi na przetworach bez cukru i podobnych słodzików? Pozdrawiam
Tak, z brzoskwiń można robić podobnie. Nie dodając cukru proszę pamiętać o wydłużeniu czasu pasteryzacji w słoikach. Pozdrawiam 🙂