Zdrowe kostki (nie tylko) rosołowe

10 minut + mrożenie
dowolna

Przepis na naturalne, zielone, zdrowe, pełne aromatu kostki do zupy. Idealne w okresie jesieni, zimy i wczesnej wiosny gdy dostęp do świeżej zieleniny jest mocno ograniczony. Łatwe i szybkie w wykonaniu, proste w przechowywaniu.

Składniki:

W takich samych proporcjach:

  • nać pietruszki;
  • nać selera;
  • lubczyk;
  • woda;

Przygotowanie:

  1. Zieleninę umyj i pokrój na mniejsze części.
  2. Wrzuć do misy blendera (najlepiej kielichowego) z niewielkim dodatkiem wody (aby umożliwić rozdrobnienie).
  3. Zblenduj.
  4. Przełóż do plastikowej lub silikonowej foremki do lodów i włóż do zamrażarki.
  5. Po kilku godzinach wyciągnij z foremek i przełóż do torebki lub pudełka.
  6. Przechowuj w zamrażarce.
  7. Dodaj do dowolnej zupy wraz z innymi warzywami.
Share on print
Drukuj przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, apiterapię, suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie

Facebook