Kanapki z jabłek, pyszna przekąska

10 minut
8 kanapek

Pomysł na szybką, smaczną i zdrową przekąskę. Bez cukru, bez mleka, bez pszenicy.

Składniki:

  • 2 jabłka;
  • 1-2 łyżki kremu migdałowego lub z nerkowców (to takie masło orzechowe ale nie z orzeszków ziemnych);
  • 1 łyżeczka wiórków z kokosa;
  • Owoce suszone;

Przygotowanie:

  1. Jabłka umyj, obierz i pokrój w duże plastry (to, co zostanie możesz zjeść lub zrobić mini kanapeczki);
  2. Powierzchnię jabłka nasmaruj kremem, posyp dodatkami i… gotowe!
Drukuj przepis

2 odpowiedzi

  1. Świetny pomysł na zdrową przekąskę! A czy można użyć masła orzechowego z orzeszków ziemnych właśnie? Pozdrawiam 🙂

    1. Można, warto jednak pamiętać, że orzechy ziemne są prozapalne, często są porażone pleśnią i warto postępować z nimi oszczędnie 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie