Kalendarz sezonowy: maj

Kalendarz sezonowy pomaga Nam wybierać owoce i warzywa, które w danym czasie zawierają najwięcej witamin, minerałów, są najsmaczniejsze i najtańsze.


MAJ POLECA:


WARZYWA:OWOCE:ZIOŁA:
– bób;
– brukiew;
– burak ćwikłowy;
– botwinka;
– cebula;
– czosnek;
– fasola;
– groszek cukrowy;
– kalafior;
– kalarepa;
– kapusta biała;
– kapusta czerwona;
– marchew;
– ogórek;
– pietruszka;
– pieczarki;
– pomidor;
– jarmuż;
– por;
– rzodkiewka;
– sałata;
– seler;
– szczaw;
– szpinak;
– szparagi;
– ziemniaki;
KISZONKI:
– ogórki kiszone;
– kapusta kiszona;
– zakwas z buraka;
– agrest;
– gruszki;
– jabłka;
– truskawki;
– koper ogrodowy;
– mięta pieprzowa;
– mniszek lekarski;
– pędy sosny;
– pokrzywa zwyczajna;
– szczypiorek;

Zostaw komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.