10 minut
4 słoiczki

Szybki, pyszny, dobry dla jelit deser z chia. Jeśli nie znacie, koniecznie spróbujcie!

Składniki:

  • 4 czubate łyżki chia;
  • 1 szklanka (250ml) napoju kokosowego lub owsianego;
  • 1 łyżka syropu z agawy, klonowego lub miodu;
  • 1 mango (jeśli nie masz mango lub czasu skorzystaj z gotowego musu w tubce);
  • Opcjonalnie: świeże owoce

Przygotowanie:

Do garnuszka wlej napój i lekko podgrzej, do temperatury około 40 stopni.

  1. Wsyp nasiona chia, dodaj syrop lub miód i dokładnie wymieszaj.
  2. Przełóż do słoiczków do 3/4 wysokości.
  3. Przełóż na kilka godzin do lodówki (ja zostawiam na noc).
  4. Następnie umyj i obierz mango i zblenduj na mus.
  5. Nałóż na wierzch słoiczka.
  6. Ozdób owocami.

 

Smacznego!

Drukuj przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie

Facebook