30 minut
6 gofrów

Składniki:

  • pół szklanki mleczka/mleka koksowego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka oleju (kokosowy)
  • 1,5 szklanki mąki ziemniacznej
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. olej + sól + jajka – zmiksować/zblendować
  2. dodać mąkę ziemniaczaną
  3. zmiksować/zblendować (będzie bardzo gęsta konsystencja)
  4. dodać mleko
  5. zmiksować/zblendować
  6. ciasto można zostawić około 15-20 minut do napęcznienia (ale nie jest to konieczne)
  7. i… smażymy (nie ma potrzeby smarowania gofrownicy

Gofry nie mają ani grama cukru rafinowanego, a dodatek owoców (w postaci musu, konfitury, owoców…) w pełni wystarcza.

Drukuj przepis

2 odpowiedzi

  1. Czy zamiast mleczka można oddać mleko np sojowe? I prosimy o jakieś zamienniki jajek🙏🙏☺ dziękujemy💛

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl. Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie