Kefir to lekkostrawny mleczny napój fermentowany, w którym odnotowano ponad 30 szczepów mikroorganizmów. Zawarte w nim bakterie fermentacji mlekowej i drożdże pomagają zasiedlić jelita pożyteczną mikroflorą wypierając patogenną.

Bartek wie co dobre, bo kefir jest źródłem pełnowartościowego białka, wspomaga pracę układu pokarmowego (ma wysoką zawartość bakterii probiotycznych), zawiera witaminy z grupy B i witaminę K. Ma fajny, orzeźwiający smak i jest delikatnie gazowany.

Co do składów, standardowo: im mniej w składzie tym lepiej!
Dobry skład kefiru to: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych.

W produkcie z dobrym składem znajdziesz:

Dozwolone dodatki:

Niedozwolone:

Czytamy składy:

Składniki:

DOBRY SKŁAD

Składniki:

KIEPSKI SKŁAD

Najczęściej wybieram:

Składniki:

Skład poszczególnych produktów może ulec zmianie.

Data wykonania analizy: 1.08.2018

Post ma charakter informacyjny. Porównanie składów ww. produktów i komentarz mają za zadanie zachęcić czytelnika do każdorazowego czytania etykiety produktu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

O mnie

Jestem technologiem żywności i żywienia człowieka, dietetykiem i dietetykiem TCM.

Łączę wiedzę technologiczną, nowoczesną wiedzę o żywieniu z tradycjami wschodnimi, dietetykę funkcjonalną, terapie naturalne, ziołolecznictwo, terapię próżniową i suplementację.

Promuję naturalne metody wspierania odporności, świadome odżywianie i szeroko pojęty zdrowy styl życia dzieci oraz całej Rodziny.

Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera zgadzasz się, aby otrzymywać wiadomości o nowościach, produktach i usługach związanych ze stroną odbrzuszka.pl Szczegóły znajdują się w polityce prywatności.

Obserwuj mnie

Facebook