Czy to normalne, że kasza jaglana jest gorzka?
Nie, to nie jest normalne 😉
Wiem, że przyjęło się, że kasza jaglana jest gorzka. Jako promotorka Antyśluzowej Królowej i ogromna jej fanka absolutnie nie z tym nie zgadzam!
Są dwa warunki, które muszą być spełnione, by kasza nie miała gorzkiego posmaku:
1️⃣ Kasza musi być ŚWIEŻA
2️⃣ Kasza musi być WYSOKIEJ JAKOŚCI
Po latach doświadczeń, moczenia, prażenia, gotowania i próbowania najróżniejszych kasz jaglanych, odpowiadam Wam z pewnością: jeśli kasza jaglana jest świeża oraz wysokiej jakości, to smakuje pysznie, a nawet delikatnie słodkawo. Gorycz nie powinna być w niej wyczuwalna!
Jaką kaszę jaglaną kupuję?
Polecam bezinteresownie polskie Gospodarstwo tworzone przez ludzi z misją. Przepyszna ekologiczna kasza jaglana bez glifosatu od BioBabalscy (kupuję ją stacjonarnie u Rodziców w sklepie zdroweboxy.pl)
Jeśli i Ty masz sprawdzone źródła, podziel się proszę w komentarzu 💚
A jeśli szukasz prostych, pysznych przepisów i pomysłów na jej wykorzystanie, to… znajdziesz je w moim e-booku ANTYŚLUZOWA KRÓLOWA (e-book dostępny pod linkiem)
JM.