Przepis na: pyszne kotlety jajeczne

Przychodzi dzień, w którym mięsa ma się dość… i szukamy pomysłu na obiad. Przepis na te pyszne kotlety jajeczne dostałam od Cioci, delikatnie go przerobiłam i wyszło przekosmicznie.


Ilość porcji: ok.4 kotlety
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 4 jajka;
  • 1 łyżka siemienia lnianego;
  • 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych;
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki;
  • 1 łyżka pokruszonych orzechów włoskich;
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę;
  • tłuszcz do smażenia (smalec, olej rzepakowy);
  • sól himalajska (do smaku).

Przygotowanie:

  1. Trzy jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę.
  2. Dodać siemię lniane, płatki owsiane, posiekaną natkę pietruszki, pokrojone orzechy, czosnek i wbić jajko.
  3. Posolić i wymieszać wszystkie składniki.
  4. Smażyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem.

Smacznego!


Zostaw komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.